DOKTORI BIJU BITKU ZA SVAKI ŽIVOT: U Loznici dnevno i do 300 pregleda, posla "preko glave"

V. M.

04. 12. 2020. u 14:30

U KOVID ambulanti Doma zdravlja Dr Milenko Marin u Lozici dnevno bude pregledano između 250 i 300 sugrađana, koji se žale na tegobe i koji imaju simptome virusa korona, rekla nam je dr Branka Krasavac, direktorka te ustanove.

ДОКТОРИ БИЈУ БИТКУ ЗА СВАКИ ЖИВОТ: У Лозници дневно и до 300 прегледа, посла преко главе

Foto Tanjug

U DZ organizovan je rad lekarskih ekipa, sa medicinskim sestrama i tehničarima, u tri smene. Posle pregleda i odgovarajuće dijagnostike, lekari odlučuju da li će pacijenta da upute u bolnicu ili će, uz prepisanu terapiju, biti na kućnom lečenju.

- Naši mladi lekari su, zaista, kroz ove mesece danonoćnog, neumornog i požrtvovanog rada stasali su prekaljene borce protiv ove pošasti, koja hara i kod nas i u čitavom svetu - kaže dr Krasavac.

- Posla ima, stvarno, kako se to kaže u našem narodu, preko glave. Dobro smo organizovani, naše ekipe su stamene i uspevaju da priđu detaljano svakom pacijentu.I u našoj ustanovi korona virus uzima danak, pa, recimo, danas, imamo pet pozitivnih među službenicima ustanove, dakle onima koji ne nose bele mantile.

Opšta bolnica u Loznici, u dva kovid odeljenja koja su na u okviru Internog i Grudnog odeljenja, zbrinula je, na bolničko lečenje, oko 110 pacijenata koji su zaraženi korona virusom, potvrdila nam je Dragana Mitrović, portaprolka ove ustanove.

- Svi lekari, svih grana medicine, bukvalno su na nogama sva 24 časa, u bobri za ljudske živote - kaže naša sagovornica.

- Sve što je moguće čini se, uz primenu najviših medicinskih aršina, da pomognemo našim pacijentima. Naše ekipe rade neumorno, posvećeno i stručno i nema opuštanja ni u kom smislu.

U "crvenoj zoni", u koju je lično imala uvid naša ekipa, lekari i drugo medicinsko osoblje, bukvalno, ne staju. Običeni u skafandere biju bitku za svaki život. Ne oskudevaju, srećom, u lekovima, sanitetskom materijalu, uslovi smeštaju su odlični, jer je bolnica kompletno renovirana, a tu je i savremena dijagnostička oprema.

Dnevno, od kada je počeo treći talas pandemije virusa korona, u proseku, bitku protiv ovih ovog opakog virusa izgubi jedan do dva pacijenta.Borba za živote ostalih je, zaista, neprestana i osoblje rade, svaog časa i trena, i u bolnici i u Domu zdravlja, kao na traci… V.Mitrić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede