KORONA OBORILA REKORDE U KRALJEVU: Skoro 250 novozaraženih, preminule dve osobe

G.Ć.

01. 12. 2020. u 17:27

PREMA podacima kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje, od ukupno 600 testiranih uzoraka brisa sa teritorije Kraljeva, računajući 167 PCR i 433 testova antigen metodom, na kovid-19 pozitivno je rekordnih 243, saopštio je u utorak po podne ovdašnji gradski Krizni štab.

КОРОНА ОБОРИЛА РЕКОРДЕ У КРАЉЕВУ: Скоро 250 новозаражених, преминуле две особе

Foto: G.Š.

Od početka epidemije sredinom marta u gradu na Ibru ukupno je registrovano 4.733 slučajeva infekcije, dok je u aktuelnom talasu korone od 16. oktobra zvanično potvrđeno čak 3.295.

Kako je saopšteno, od posledica korone u ovdašnjoj Opštoj bolnici „Studenica“ preminulo je dvoje pacijenata sa teritorije Kraljeva, tako da je do sada ukupno 75 Kraljevčana izgubilo bitku protiv ovog opakog virusa.

U Opštoj bolnici trenutno se leči 73 kovid pacijenata, petoro više u odnosu na prethodni izveštaj. Na intenzivnoj nezi je sedmoro pacijenata, od kojih je troje na respiratoru, a četvoro na neinvazivnoj ventilaciji. Kako je saopšteno iz ove ustanove, u minulih 24 sata preminulo je petoro pacijenata, 21 je novoprimljenih, a 11 pacijenata je otpušteno sa bolničkog lečenja. U ovom periodu u Kovid ambulanti obavljeno je 236 pregleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!