JOŠ 186 INFICIRANIH: Pune se kovid odeljenja pomoravskih bolnica

Z. R.

01. 12. 2020. u 08:23

JAGODINA je ponovo na vrhu liste u Pomoravskom okrugu po broju novoinficiranih koronavirusom jer je za samo jedan dan, odnosno 24 sata, u toj opštini testiranjem potvrđeno 89 novoobolelih od kovida 19.

ЈОШ 186 ИНФИЦИРАНИХ: Пуне се ковид одељења поморавских болница

Foto Z. Rašić

Na drugom mestu je Paraćin sa 64 nova slučaja, Rekovac je evidentirao 18, Ćuprija 8, Svilajnac 2 i Despotovac jedan novi slučaj infekcije.

U svih šest opština Pomoravskog okruga broj zaraženih sa 28. novembrom porastao je za 186, pa je praktično bila pozitivna svaka druga osoba od testiranih 369, a od početka epidemije virus korona potvrđen je kod 3.744 osobe. Broj pacijenata na lečenju, bolničkom i kućnom, trenutno je 1.720.

Na kovid-odeljenjima svih bolnica raste broj hospitalizovanih, pa je tako u Opštoj bolnici u Paraćinu tokom vikenda povećan sa 65 na 71, od njih je osmoro na respiratorima, a jedan je preminuo, muškarac rođen 1944. godine. U ćuprijskoj bolnici na lečenju je sa jučerašnjim danom 78 pacijenata obolelih od kovida 19, od kojih je četvoro stavljeno na mehaničku ventilaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum