KRIZNI ŠTAB U PIROTU DONEO ODLUKU: Zbog velikog broja pacijenata seli se kovid ambulanta iz Tijabare

V.Ć.

30. 11. 2020. u 20:53

КРИЗНИ ШТАБ У ПИРОТУ ДОНЕО ОДЛУКУ: Због великог броја пацијената сели се ковид амбуланта из Тијабаре

Foto: V. Ćirić

ZBOG sve lošije epidemiološke situacije i velikog pritiska sumnjivih na kovid ambulantu u Tijabari, pirotski Krizni štab je odlučio da pomenutu ambulantu sutra preseli u Pazar, tačnije ispred zgrade tamošeg doma Zdravlja, gde će se primati oni koji sumnjaju da su zaraženi.

- U poslednjih petnaestak dana  sve je više građana sa sumnjom na kovid koji dolaze u Tijabarsku kovid ambulantu, gde su počele da se stvaraju gužve. U razgovoru sa direktorom Doma zdravlja dr Radovanom Ilićem, odlučili smo da kovid ambulanta od sutra počne sa radom u Pazaru, gde ima mnogo većeg prostora sa smeštaj pacijenata i osoblja.  Pazarska ambulanta koja je mnogo prostranija, može da se podeli na zelenu i crvenu zonu i ima veći broj ordinacija, kao i dva ulaza - kaže  gradonačelnik Vladan Vasić i dodaje da su u Pirotu završne pripreme da ovdašnja bolnica pređe u kovid sistem.

Za sutra je zakazan sastanak medicinskog dela Kriznog štaba. Poslednjih dana u Tijabarskoj kovid ambulanti bilo je i do 250 pregleda dnevno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)