ZASEDAO PIROTSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: Detaljno se prati situacija sa koronom

V.Ć.

27. 11. 2020. u 16:29

ŠTAB za vanredne situacije u Pirotu, saopštio je da još uvek nema elemenata za uvođenje vanredne situacije na području grada, ali se kontinuirano prati situacija sa epidemijom kovida 19.

ЗАСЕДАО ПИРОТСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: Детаљно се прати ситуација са короном

Foto: V.Ćirić

- Na osnovu detaljne analize medicinske struke: Zavoda za javno zdravlje, Doma zdravlja i Opšte bolnice, procena je da u ovom trenutku nema elemenata za proglašenje vanredne situacije na području grada. Detaljno se prati opšta situacija u gradu, zdravstvenijk ustanovama i radnim kolektivima-navodi Štab za vanredne situacije.

- Nedavna preporuka ZZJZ da se proglasi vanredna situacija, odnosila se na predlog da se nastava u pirotskim školama organizuje onlajn, ali je takvu odluku, u međuvremenu doneo Republički štab i ona se odnosi na celu zemlju-konstatuje Krizni štab u Pirotu i poručuje da će se i dalje pratiti poštovanje preventivnih mera u gradu i da će nadležne inspekcije sankcionisati svako kršenje pomenutih preventivnih mera.

Štab je , na današnjoj sednici oldučio ,da novčano pomogne: Opštu bolnicu za kupovinu uređaja i poropratnih elemenata za terapiju kisonikom, Dom zdravlja da opremi nadstrešnicu ispred kovid ambulante u Tijabari i ZZJZ za pojačane aktivnosti.

Prvobitna odluka od 5.novembra produžena je do 15.decembra i ona glasi da se venčanja mogu obavljati samo u Svečanoj sali Gradske uprave, da se obustavljaju sva takmičenja Saveza za sport, kao i aktivnosti folklornih i plesnih ansambala .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)