RIZIK OD POPLAVA NA MINIMUMU Napreduju radovi na mostu preko kanala Tulovske reke

I. Mitić

25. 11. 2020. u 11:33

RADOVI na izgradnji mosta iznad rasteretnog kanala Tulovske reke napreduju očekivanom dinamikom.

РИЗИК ОД ПОПЛАВА НА МИНИМУМУ Напредују радови на мосту преко канала Туловске реке

Foto: GU Leskovac

Pre desetak dana je završeno betoniranje ploče, a do demontaže skele mora da prođe još  dvadesetak dana kako bi radovi na njoj bili nastavljeni.

- Do konačnog okončanja svih planiranih poslova izvođaču je preostalo „betoniranje ivičnih venaca i trotoara“ kao i asfaltiranje mosta i njegovih prilaza – kazao je Novica Nikolić, generalni direktor leskovačkog JP „Urbanizam i izgradnja“.

Tulovska reka je jedan od najnepredvidljivijih i najnebezbednijih vodotokova u Leskovcu koji je, poslednjih decenija, mnogo puta plavio domaćinstva i zemljište u više naseljenih mesta na području grada. Da bi taj rizik bio sveden na minimum, prošle godine, izgrađen je rasteretni kanal koji će biti stavljen u funkciju nakon izgradnje mosta preko ovog vodoprivrednog objekta.

U ovaj posao Leskovac je, u saradnji sa JP „Srbijavode“, investirao više od 100 miliona dinara. U eksproprijaciju zemljišta uloženo je 25 miliona dinara. Izgradnja rasteretnog kanala, ukupne dužine 2,2 kilometra, koštala je 45, a mosta 27,4 miliona dinara.

Raspon mosta je skoro 18, a širina 10 metara. Širina kolovoza iznosi šest metara, dok se sa obe njegove strane grade pešačke staze od po dva metra širine.   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba