SITUACIJA JE KRAJNJE ALARMANTNA: Predsednik opštine Vlasotince o epidemiji virusa korona

Игор Митић
Igor Mitić

24. 11. 2020. u 15:15

PREMA podacima vlasotinačkog Štaba za vanredne situacije od početka novembra na području ove opštine je registrovano 214 slučajeva zaraze virusom korona, a poslednjih dana broj pacijenata u kovid ambulanti ovdašnjeg Doma zdravlja je daleko veći nego ranije.

СИТУАЦИЈА ЈЕ КРАЈЊЕ АЛАРМАНТНА: Председник општине Власотинце о епидемији вируса корона

Foto: I.M.

- Situacija ne da je nepovoljna nego je krajnje alarmantna. Vanredna situacija je uvedena pre 12 dana, međutim broj zaraženih i dalje raste. Moramo da poštujemo mere ako želimo da suzbijemo širenje virusa – kazao je Bratislav Petrović, predsednik opštine.

Kovid ambulanta vlasotinačkog Doma zdravlja je u obe smene povećala broj lekarskih ekipa. Pre nekoliko dana broj pacijenata bio je dupliran, sa 50 na skoro 100, a već juče je pregledano 150 ljudi. Od 70 rezultata PCR i antigenski testova, u nedelju i ponedeljak, pozitivno je 45 pacijenata.

Petrović je najavio da će u četvrtak početi montaža novog rendgen aparata u Domu zdravlja s obzirom na to da je stari van funkcije već dvadesetak dana. Očekuje se da novi aparat počne sa radom naredne nedelje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna