UVEDENA VANREDNA SITUACIJA: Ovaj grad zbog korone doneo novu odluku

S.M.J.

18. 11. 2020. u 15:11

УВЕДЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: Овај град због короне донео нову одлуку

Foto: S. M. J.

I OPŠTINA Majdanpek, poslednja u Borskom okrugu, uvela je vanrednu situaciju zbog primetnog rasta broja pozitivnih slučajeva kovida-19, ali i rasta broja onih koji se sa respiratornim infekcijama i u febrilnom stanju javljaju na pregled u ovdašnju kovid ambulantu.

Vanrednu situaciju u Majdanpeku, opštini sa najmanjim brojem aktivno pozitivnih u Borskom okrugu, uveo je predsednik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije, Dragan Popović na predlog ovdašnjeg Doma zdravlja.


-Situacija je takva da moramo pravovremeno da uvodimo i rigoroznije mere i ne dozvolimo da se situacija otme kontroli. Krajnje je vreme da se uozbiljimo i poštujemo mere zaštite. Naročito one koje se odnose na samoizolaciju jer imamo pacijente koji su PCR potvrđeno pozitivni i nalaze se na kućnom lečenju koji krše meru samoizolacije i izlaze u šetnju bez zaštitinih maski – rekao je dr Dragan Fudulović, direktor majdanpečkog Doma zdravlja.

U opštini Majdanpek, inače, trenutno je 61 osoba aktivna na virus korona, od kojih je za 15 danas stigla potvrda iz referentne laboratorije. Šestoro Majdanpečana je na bolničkom lečenju u tercijarnim ustanovama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)