KORONA BUKTI U PČINJSKOM OKRUGU: Od 249 uzoraka 104 su pozitivna

J. S.

18. 11. 2020. u 14:48

КОРОНА БУКТИ У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: Од 249 узорака 104 су позитивна

Foto: J.S.

PREMA najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje, u Pčinjskom okrugu ponovo je registrovan visok procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih, što epidemiološku situaciju čini nepovoljnom.

Od 249 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 104 su pozitivna na koronavirus. Od ovog broja 57 je iz Vranja, 10 iz Surdulice, 13 iz Bujanovca, 14 iz Preševa, 5 iz Trgovišta, 2 iz Vladičinog Hana i 3 iz Bosilegrada.

Raste broj obolelih u Centru za pružanje lokalnih usluga socijalne zaštite gde je do sada ukupno obolelo 13 osoba, osam zaposlenih i pet korisnika iz Prihvatilišta sa stara i napuštena lica.

Zabrinjavajući je broj lekara zaraženih i medicinskog osoblja u poslednjih nedelju dana, jer je obolelo desetak zaposlenih u Zdravstvenom centru. Šest učenika vrenjskih srednjih škola je takođe pozitivno na korona virus.

U Vranju je počela da radi još jedna kovid bolnica u zgradi stare hirurgije, potvrdila je za „Novosti“ direktorka Zdravstvenog centra dr LJiiljana Antić. U toku dana u vranjskim kovid bolnicama hospitalizovano je ukupno 76 pacijenata, od kojih su 54 pozitivna na koronavirus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)