KORONA BUKTI U PČINJSKOM OKRUGU: Od 249 uzoraka 104 su pozitivna

J. S.

18. 11. 2020. u 14:48

PREMA najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje, u Pčinjskom okrugu ponovo je registrovan visok procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih, što epidemiološku situaciju čini nepovoljnom.

КОРОНА БУКТИ У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: Од 249 узорака 104 су позитивна

Foto: J.S.

Od 249 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 104 su pozitivna na koronavirus. Od ovog broja 57 je iz Vranja, 10 iz Surdulice, 13 iz Bujanovca, 14 iz Preševa, 5 iz Trgovišta, 2 iz Vladičinog Hana i 3 iz Bosilegrada.

Raste broj obolelih u Centru za pružanje lokalnih usluga socijalne zaštite gde je do sada ukupno obolelo 13 osoba, osam zaposlenih i pet korisnika iz Prihvatilišta sa stara i napuštena lica.

Zabrinjavajući je broj lekara zaraženih i medicinskog osoblja u poslednjih nedelju dana, jer je obolelo desetak zaposlenih u Zdravstvenom centru. Šest učenika vrenjskih srednjih škola je takođe pozitivno na korona virus.

U Vranju je počela da radi još jedna kovid bolnica u zgradi stare hirurgije, potvrdila je za „Novosti“ direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiiljana Antić. U toku dana u vranjskim kovid bolnicama hospitalizovano je ukupno 76 pacijenata, od kojih su 54 pozitivna na koronavirus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)