OD DANAS VANREDNO U JOŠ JEDNOJ SRPSKOJ OPŠTINI: Odluka doneta zbog povećanja broja zaraženih koronom

Z.R.

17. 11. 2020. u 21:37

JOŠ jedna pomoravska opština proglasila je vanrednu situaciju zbog sve većeg broja obolelih od kovida na svojoj teritoriji.

ОД ДАНАС ВАНРЕДНО У ЈОШ ЈЕДНОЈ СРПСКОЈ ОПШТИНИ: Одлука донета због повећања броја заражених короном

Foto: Z.R.

U pitanju je Ćuprija, a odluku je doneo Štab za vanredne situacije te opštine na današnjoj sednici.

U ovom momentu, zbog povećanja broja inficiranih korona virusom, u Opštoj bolnici u tom gradu popunjeno je dve trećine kapaciteta, a zbog kovida 19 hospitalizovano je 68 pacijenata. Najveći broj postelja zauzimaju Svilajnčani, 26, iz Ćuprije je 19, a ostali su iz Rekovca, Despotovca, Jagodine i Paraćina.

U Ćupriji je od početka ovog meseca zaključno sa 14. novembrom evidentirano 111 inficiranih koronom od 212 testiranih sa teritorije te opštine, odnosno, bila je pozitivna svaka druga testirana osoba, a tri obolela su u tom periodu preminula od posledica kovida.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)