VANREDNA SITUACIJA I U PARAĆINU: Odluka doneta zbog pogoršane situacije sa kovidom

Z.R.

13. 11. 2020. u 19:21

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА И У ПАРАЋИНУ: Одлука донета због погоршане ситуације са ковидом

Foto: Z.R.

Na predlog Štaba za vanredne situacije opštine Paraćin, danas je u popodnevnim satima komandant Štaba, predsednik opštine Vladimir Milićević, uveo vanrednu situaciju u tom gradu.

Razlog je pogoršanje epidemiološke situacije zbog kovida, drastično povećan broj pregleda u kovid-ambulantama i broj hospitalizovanih pacijenata, te sve više novoinficiranih.

Sa uvođenjem vanredne situacije počelo je sprovođenje posebnih mera kao što je ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 21 sat, zabranjene su proslave i okupljanja na otvorenom i zatvorenom prostoru više od pet osoba, uz obavezno nošenje maski i držanje fizičke distance, a druge mere zavisiće od razvoja situacije.

Štab je Javno-komunalnom preduzeću “Paraćin” naložio da počne odmah dezinfekciju kruga obe zdravstvene ustanove, Bolnice i Doma zdravlja, kao i najprometnijih gradskih ulica, a ispred Crkve Svete Trojice biće postavljena cisterna iz koje građani mogu da natoče dezinfekciono sredstvo po potrebi.

A koliko je situacija nepovoljna vidi se i po tome što je na kovid-odeljenju Opšte bolnice tokom prepodneva bilo 17 hospitalizovanih bolesnika, a popodne je primljeno još šestoro, tako da ih je već 23.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)