POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U PARAĆINU: U Kovid-ambulanti Doma zdravlja dnevno se obavi do sto pregleda

Z.R.

13. 11. 2020. u 17:38

OD ove sedmice višestruko je povećan broj pregleda u kovid-ambulanti paraćinskog Doma zdravlja, a dnevno se javi do sto pacijenata.

ПОГОРШАНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ПАРАЋИНУ: У Ковид-амбуланти Дома здравља дневно се обави до сто прегледа

Foto: Z.R.

U protekla 24 sata obavljeno je 90 pregleda, što prvih, što kontrolnih, a za poslednja tri dana potvrđena je infekcija koronavirusom kod 28 obolelih. Samo nalazi PCR testova od prošle srede pokazuju 11 pozitivnih.

Zbog višestrukog povećanja broja ljudi sa simptomima respiratornih infekcija koji se svakodnevno javljaju kovid-ambulanti, dr Snežana Nikodijević, pomoćnica direktora Doma zdravlja, zamolila je pacijente da u ambulantu dođu na vreme i da budu strpljivi, jer postoji procedura koju lekar mora da ispoštuje.

Kovid-ambulanta radnim danom radi u Paraćinu do 21 sat, nedeljom do 20, pa oni koji dođu minut pre kraja radnog vremena mogu da obave samo pregled, dok dijagnostika ostaje za sutra.

Pritisak pacijenata sve je veći i na kovid-odeljenje Opšte bolnice u tom gradu, gde je trenutno hospitalizovano 17 pacijenata, a kapacitet kovid, odnosno grudnog odeljenja, je dvadeset postelja.

Juče je pet pacijenata pušteno kućama, ali je zato primljeno sedam novih. U slučaju potrebe, 40 postelja na Internom odeljenju te bolnice postaće kovid.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)