VEĆI BROJ PACIJENATA U AMBULANTI: Tri Negotinke pozitivne na prisustvo virusa korona

S.M.J.

12. 11. 2020. u 13:15

TRI žene iz opštine Negotin pozitivne su na virus korona čime je broj aktivno pozitivnih povećan na ukupno 33.

ВЕЋИ БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА У АМБУЛАНТИ: Три Неготинке позитивне на присуство вируса корона

Foto: S. M. Jovanović

Pozitivan rezultat zabeležen je kod dve Negotinke, stare po 51 godinu koje su u negotinskoj kovid ambulanti testirane 10. novembra. Obe se nalaze u kućnoj izolaciji.

Žena stara 84 godine koja je u utorak primljena na Grudno odeljenje negotinske bolnice i za koju je danas stigao rezultat da je obolela od kovida-19 zbog pogoršanja zdravstvenog stanja upućena je u Niš gde je hospitalizovana na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra.

Zbog pogoršanja kliničke slike sa Grudnog odeljenja je u Niš poslata i šezdesetjednogodišnja pacijentkinja, takođe pozitivna na virus korona, dok je dvoje kovid pacijenata sa odeljenja otpušteno na kućno lečenje i do kontrolnog testiranja će biti u kućnoj izolaciji.

Ostalih devet rezultata koji su stigli iz referentne laboratorije je negativno na virus.

Tokom jučerašnjeg dana je na prisustvo virusa korona testirano 11, a danas 12 Negotinaca, čiji će rezultati u zdravstvenu ustanovu Negotin stići narednog dana. Poslednjih dana se u kovid ambulanti u Negotinu beleži povećanje broja pacijenata koji se javljaju sa simptomima respiratornih infekcija i povišenom temperaturom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)