KOVID IZVEŠTAJ IZ POMORAVSKOG OKRUGA: Preminule dve osobe, 54 nova slučaja zaraze

Z. Rašić

11. 11. 2020. u 15:14

ZA dva dana, u periodu od 7. do 9. novembra, prema najnovijem preseku stanja Zavoda za javno zdravlje „Pomoravlje“ u Ćupriji, još dve osobe kod kojih je utvrđeno prisustvo korona virusa su preminule, a pozitivan nalaz na PCR testu stigao je za još 54 pacijenta iz pet opština Pomoravskog okruga.

КОВИД ИЗВЕШТАЈ ИЗ ПОМОРАВСКОГ ОКРУГА: Преминуле две особе, 54 нова случаја заразе

Foto: Z. Rašić

U pomenuta dva dana ubedljivo najveći broj novozaraženih virusom SARS-kov 2 evidentiran je na teritoriji opštine Jagodina, 24, pa je danas u tom gradu u toku dezinfekcija svih ulica i prolaza pored zgrada. Duplo manje ima Svilajnac, 12.  Ćuprija ima 9, Paraćin 7 novootkrivenih slučajeva. Dve osobe bile su pozitivne na testiranju u opštini Despotovac, dok u Rekovcu nije zabeležen novi slučaj infekcije.


Sa ovim podacima, broj inficiranih koronom u šest opština Pomoravskog okruga od početka epidemije porastao je na 1.827, a testirano je 9.485 osoba.  Po opštinama, u Ćupriji je evidentirano 585 pozitivnih, Jagodini 493, Paraćinu 347, Svilajncu 173 i Rekovcu 129, dok je u Despotovcu broj obolelih zaokružen sada na 100.

Sa potvrđenim koronavirusom, do sada su preminula  ukupno 83 pacijenta. Raste i broj obolelih koji se nalaze na bolničkom ili kućnom lečenju, trenutno je ta cifra 358.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)