KORONA PO DRUGI PUT U SRPSKOM VRTIĆU: Najmlađa grupa dece iz predškolske ustanove u Petrovcu na Mlavi u izolaciji, vaspitačice zaražene

Novosti online

10. 11. 2020. u 21:27

GRUPA najmlađeg uzrasta dece vrtića Predškolske ustanove (PU) Galeb iz Petrovca na Mlavi, od juče se nalazi u samoizolaciji jer su dve vaspitačice zaražene korona virusom.

КОРОНА ПО ДРУГИ ПУТ У СРПСКОМ ВРТИЋУ: Најмлађа група деце из предшколске установе у Петровцу на Млави у изолацији, васпитачице заражене

Foto GU u Kraljevu

Kako objašnjava direktorka ove ustanove, Danijela Lazić, potvrdu da su inficirane virusom kovid 19, obe vaspitačice dobile su za vikend.

- Preduzete su sve mere u skladu sa sprečavanjem širenja epidemije. Obe vaspitačice se osećaju dobro, a grupa o kojoj se staraju nalazi se u izolaciji. Reč je o grupi dece najmlađeg uzrasta, i njih ima 14. Oni će naredne dve nedelje biti kod kuće - navodi Lazićeva nagašavajući da su mere donosili u skladu sa preporukama Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu.

Direktorka PU Galeb kaže i da poštuju sve mere prevencije, da se i deci i roditeljima meri temperatura na ulazu u vrtić, te da se ruke redovno peru i dezinfikuju.

- Deca nisu testirana jer nemaju nikakve simptome. Ipak, roditelji su sa svime upoznati i rečeno im je da prate stanje svoje dece te da se jave pedijatru ukoliko primete bilo kakvu tegobu - kaže Danijela.

Zbog pojave korona virusa, celo vaspitno osoblje je testirano i svi su negativni.

Inače, korona je već jednom ušla u ovu predškolsku ustanovu, kada su još dve vaspitačice bile zaražene. One su, kako ističe direktorka, već bile u samoizolaciji i vratile su se na posao. Ni tada niko od mališana nije ispoljavao nikakve simptome infekcije virusom kovid 19.

Podsetimo, korona je ekplodirala u vrtiću "1001 radost" u Leskovcu, gde je čak 11 zaposlenih pozitivno na korona virus. Kako su naveli iz Zavoda za javno zdravlje Leskovac, preporuka je da deca ostanu u vrtiću, a da o njima, dok su u predškolskoj ustanovi, brinu drugi vaspitači, iz nekih drugih vrtića.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)