U IZOLACIJI ČAK 266 OSOBA: Danas najviše pozitivnih u Pirotskom okrugu

V.Ć.

10. 11. 2020. u 18:47

OD 57 uzuoraka, koji su juče poslati u laboratoriju niškog IZJZ, čak 36 je pozitivno. Danas je istoj laboratoriji poslato 36 uzoraka - kažu u Cnetru za kontrolu i prevenciju bolesti pirotskog ZZJZ.

У ИЗОЛАЦИЈИ ЧАК 266 ОСОБА: Данас највише позитивних у Пиротском округу

Foto: V.Ć.

Najviše pozitivnih je iz Pirota, zatim iz Dimtrovgrada, i Bele Palanke, dok ih iz Babušnice nije bilo. Od 2. do 9. novembra, uzorkovano je u okrugu 296 briseva, od kojih je 85 pozitivno.

Tokom celog okrobra bilo je 22 laboratorijski potvrđenih slučajeva, a samo u prvoj dekadi novembra ih je 85. Sve osobe kod kojih je kovid potvrđen su u zavisnosti od kliničke slike u bolničkoj ili kućnoj izolaciji, a takvih je trenutno 266.

Tokom cele epidemije u okrugu je potvrđeno 487 osoba, a 29 je preminulo. Na grudnom odeljenju pirotske Opšte bolnice trenutno se leči 8 osoba sa pneumonijama, a jedna je puštena na kućno lečenje.

Epidemiološka situacija u Pirotu i Dimitrovgradu gde je proglašena vanredna situacija je nepovoljna, dok je u Beloj Palanci i Babušnici nesigurna sa tendencijom da pređe u nepovoljnu.

Zbog toga je, poručuju iz pirotskog ZZJZ, potrebno i dalje dosledno i odgovorno poštovati sve mere prevencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)