MANIFESTACIJA "MUZEJI ZA 10": Muzeji šalju poruku jednakosti, ulaz besplatan

Novosti online

10. 11. 2020. u 18:28

U okviru najveće nacionalne muzejske manifestacije "Muzeji za 10", Gradski muzej Subotica po šesti put otvara vrata posetiocima, koje ove nedelje očekuju projekcije filmova i kreativna radionica.

МАНИФЕСТАЦИЈА МУЗЕЈИ ЗА 10: Музеји шаљу поруку једнакости, улаз бесплатан

Foto "Muzeji za 10"

Posetioci su danas imali priliku da čuju predavanje Holo Ištvana „Pustara sa sto lica“ a narednih dana imaće priliku da pogledaju izbor filmova sa Međunarodnog festivala etnološkog filma u Beogradu na temu "Od tradicije do savremenosti: Od domovine do rasejanja".

U četvrtak na programu će biti film "Posrano siromaštvo" i "Indijanci poput nas", dok će u petak publika moći da pogleda ostvarenja "Ime Muhamed" i "Makedonci u Istanbulu". Projekcije će oba dana početi u 19 časova.

U subotu će se održati didaktičko-kreativna radionica sa Udruženjem "ZaJedno", koje okuplja osobe sa invaliditetom.

Tema ovogodišnje manifestacije je "Muzeji za jednakost: raznovrsnost i uključenost", koja ističe osnovnu društvenu vrednost muzeja, a to je stvaranje značajnih iskustava za ljude bez obzira na njihovu etničku pripadnost, pol, socioekonomsku pozadinu, nivo obrazovanja, fizičke sposobnosti, političku pripadnost i verska uverenja.

Ulaz na sve programe je besplatan, a ukoliko se pooštre protivepidemiološke mere, iz Gradskog muzeja poručuju da će program biti otkazan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)