ZIMSKA SLUŽBA SPREMNA ZA SNEG: Zbog "Ipsilon" kraka povećan obim posla

J.L.

06. 11. 2020. u 16:27

ZIMSKA služba, koja će narednih meseci čistiti lokalne puteve u Subotici, spremno dočekuje prvi sneg.

ЗИМСКА СЛУЖБА СПРЕМНА ЗА СНЕГ: Због Ипсилон крака повећан обим посла

Foto: J.L.

Kao i prethodne godine, posao održavanja gradskih i prigradskih saobraćajnica poveren je firmi „Ekstra-auto transport" iz Vrbasa, dok će čišćenje u zaštićenom delu Parka prirode Palić obavljati JP "Palić-Ludaš".

Prema Zakonu o putevima, Zimske službe je aktivna od 1. novembra do 1. aprila, a za njeno angažovanje ove godine je iz gradskog budžeta izdvojeno 65 miliona dinara

Kako je objasnio Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, posle završetka izgradnje „Ipsilon“ kraka, određene deonice državnih puteva su prešle u nadležnost lokalnog upravljača, koje su im sredinom godine poverili "Putevi Srbije", te je zato obim posla povećan za četvrtinu.

- To su Kelebijski put, Somborski put do prvog kružnog toka sa „Ipsilon“ krakom, i o deonicama državnih puteva, a to su Zagrebačka ulica i Beogradski put do Bajnatske ulice. To je povećalo mrežu koju održavamo za 17 kilometara, a kada uzmemo u obzir i novoizgrađene biciklističke staze u Bačkim Vinogradima, na Horgoškom i Kelebijskom putu, koje smo u površini od oko 21.600 kvadrata uzeli u održavanje, sve to je povećalo obim Zimske službe ove godine za 25 odsto - objasnio je Radivojević.

S povećanim obimom posla, povećani su oprema i ljudstvo koje će brinuti o ukupno 127 kilometara lokalnih puteva, isto toliko gradskih ulica i više od 160.000 kvadrata trgova, pešačkih površina i biciklističkih staza.

Baza mehanizacije Zimske službe nalaziće se na Paliću kao i prethodnih godina. Svi kamioni su opremljeni nosačima za so, a osim kamiona, u sastavu Zimske službe nalazi se i pet kamiona nosivosti do pet tona, dva utovarirača, jedan grejder, šest kombinovanih mašina kojima će upravljati 45 radnika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)