ZARAZA SE ZAHUKTAVA: U Pirotskom okrugu još 16 novoobolelih

V.Ć.

04. 11. 2020. u 20:23

OD 28 uzoraka koji su, sa područja Pirotskog okruga testirani na kovid u laboratoriji "Vatreno oko" u Nišu, pozitivno je 16. Iz Pirota je 12 , a iz Dimitrovgrada, preostalih 4 uzorka. Ovo je čak 57 odsto pozitivnosti. Danas su prispeli rezultati za još 15 drugih uzoraka od kojih su 4 pozitivna i to po dva iz Pirota i Dimitrovgrada. Danas je u pomenutu laboratoriju poslato još 36 briseva-saopštio je pirotski ZZJZ.

ЗАРАЗА СЕ ЗАХУКТАВА: У Пиротском округу још  16 новооболелих

Foto: V.Ćirić

Od početka epidemije sa ovog područja laboratorijski je potvrđeno 422 slučaja:u Pirotu ih je 288, Beloj Palanci 83, Babušnici 38 i u Dimitrovgradu 13.  Ukupno je, takođe od početka epidemije , od posledica zaraze kovidom ,preminulo 29 osoba.

Od početka novembra, laboratorijski je potvrđeno 20 novoobolelih, a u kućnoj ili bolničkoj izolaciji su 72 osobe. U odnosu na prethodnu nedelju, broj pregleda u kovid ambulantama veći je za 30 odsto. Epidemiološka situacija u Pirotu i Dimitrovgradu,  je preteća sa ten dencijom da pređe u nepovoljnu, dok je u Babušnici i Beloj Palanci nesigurna sa tendencijom da pređe u nepovoljnu-saoštava Centar za kontrolu i prevenciju bolesti pirotskog ZZJZ i poziva na dosledno i odgovorno poštovanje svih preventivnih mera.

    

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VELIKI DOGAĐAJ U VRANJU: Uručivanje boračkih legitimacija