KORONA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Još jedan novozaraženi, od početka 211

Milorad Bošnjak

31. 10. 2020. u 09:51

JOŠ jedna osoba u Rudničko-takovskom kraju, do sinoć, potvrđeno je pozitivna na kovid-19, na osnovu pristiglih rezultata testiranja. Na teritoriji opštine Gornji Milanovac trenutno je ukupno zaraženo 25 lica.

КОРОНА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Још један новозаражени, од почетка 211

Foto: D. Pozderović

- Od njih je jedno izlečeno, jedno je hospitalizovano na Infektivnoj klinici u Beogradu, jedno u Kliničkom centru u Kragujevcu, jedno u milanovačkoj Opštoj bolnici. Svi ostali, kao i njihovi kontakti su u kućnoj izolaciji, pod kontrolom lekara našeg Doma zdravlja - potvrdio je v. d. direktora Doma zdravlja dr Aleksandar Čivović.

U Kovid ambulanti, juče je obavljeno najviše pregleda od njenog uspostavljanja – 52, urađeno je 29 laboratorijskih nalaza, osam rendgenskih snimaka pluća, devet seroloških testova, uzeto 14 nazofaringealnih briseva.

Posle pregleda, hospitalizovana su četiri pacijenta.

Statistika epidemije u ovom kraju zvanično se deli u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni.

U drugom "piku" od polovine juna zaraženo je ukupno 151, uz sedam smrtnih ishoda.

Od početka epidemije u martu do danas, ukupno zaraženo 211, preminulo 12.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!