HUMANITARNI BAZAR ZA ANIKU: Organizovan u nedelju na gradskom trgu u Čačku

V. I.

30. 10. 2020. u 16:21

NA gradskom trgu u Čačku, u nedelju, 1. novembra, u periodu od 10 do 17 časova, održaće se humanitarni bazar za Aniku Manić, dvogodišnju devojčicu koja boluje od spinalne mišićne atrofije, najtežeg oblika.

ХУМАНИТАРНИ БАЗАР ЗА АНИКУ: Организован у недељу на градском тргу у Чачку

Foto: Bazar za Aniku

Mali i veliki proizvođači iz Čačka i okoline će u nedelju donirati svoje proizvode, deca će napraviti crteže i figurice, donirati igračke od čije prodaje će se pomoći Aniki u njenoj borbi sa retkom i progresivnom bolešću.

Za njenu bolest kažu da je genetski ubica dece broj jedan. Bolest počinje tako što slabe mišići nogu i ruku, ali kasnije slabe mišići za disanje, gutanje, kašljanje i deca umiru od gušenja ili upale pluća. Ali, nada postoji, jer postoji i genska terapija „Zolgensma“, koja deluje na celo telo i može da povrati izgubljene funkcije mišića ukoliko se dobije što pre. Nemili podatak je da je ovo zvanično najskuplji lek na svetu i košta 2,1 milion evra, što je upravo i izazov u kome svi možemo pomoći – navode organizatori bazara pozivajući sugrađane da dođu u nedelju i pomognu devojčici koliko mogu.

Foto: Bazar za Aniku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima