JAVNO-PRIVATNO PARTNERSTVO: Opština Veliko Gradište razvija saradnju sa preduzetnicima

D.N.

28. 10. 2020. u 22:24

U OPŠTINI Veliko Gradište imaju pozitivno iskustvo sa javno-privatnim partnerstvom, pa će i ubuduće nastaviti sa takvim vidom saradnje sa preduzetnicima.

ЈАВНО-ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО: Општина Велико Градиште развија сарадњу са предузетницима

Autobuska stanica u Velikom Gradištu/Foto: D.N.

Predsednik opštine, Dragan Milić, na ovu temu nedavno je govorio kao učesnik konferencije održane u Beogradu, pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Kako je tada istaknuto, Veliko Gradište je mala opština koja se usudila da poslove poveri privatnim partnerima.

Prema Milićevim najavama, prva naredna saradnja sa privatnicima biće u oblasti javnog prevoza.

-Realizacija te ideje već je u poodmakloj fazi. Do kraja godine trebalo bi da izaberemo partnera za održavanje lokalnih puteva, a u ozbiljnim smo pregovorima da isto uradimo i sa kanalizacijom i grejanjem, pošto nemamo centralni sistem grejanja – rekao je Milić.

On je napomenuo da se obavljaju opsežne analize oko toga kolike se uštede mogu postići preko javno-privatnog partnerstva.

-Lično mislim da je ovakav vid saradnje dobro rešenje i da lokalne samouprave treba da traže partnere u svim segmentima, naročito kao što su pijace i parkinzi – smatra Milić.

On dodaje da o ovakvom načinu obavljanja javnih poslova treba što više govoriti građanima, kako bi shvatili kakve se prednosti i novčane uštede time postižu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri