OBEZBEĐENA POMOĆA ZA INTERNEO RASELJENE: Nameštaj i paketi za četrnaest porodica

D. Z.

22. 10. 2020. u 22:53

MINISTARSTVO za zajednice i povratak obezbedilo je za 14 srpskih i romskih interno raseljenih i povratničkih porodica u Gračanici i Obiliću sa 74 članova, nov nameštaj, belu tehniku i prehrambeno-higijenske pakete.

ОБЕЗБЕЂЕНА ПОМОЋА ЗА ИНТЕРНЕО РАСЕЉЕНЕ: Намештај и пакети за четрнаест породица

Foto: D. Z.

Savetnik ministra za zajednice i povratak, Miloš Stanković tokom raspodele pomoći istakao je da ministarstvo i ministar Dalibor Jevtić dobro znaju sa kakvim se izazovima susreću povratnici i interno raseljena lica i zato nastoje da što pre dođe do useljenja raseljenih i povratnika u nove kuće.

Inače, izgradnja i opremanje 14 kuća za raseljene i povratnike iz Gračanice i Obilića realizovano je u sklopu pete faze programa ”Povratak i reintegracija na Kosovu”, koju finansira Kancelarija Evropske unije i Ministarstvo za zajednice i povratak, a sprovodi Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM). Planirano je da do kraja godine preko ovog programa bude završena 101 kuća za povratnike i interno raseljene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!