ŽIVOT KUCA U OBJEKTIVU: Nesvakidašnja izložba u Dudovoj šumi u Subotici

J.LEMAJIĆ

22. 10. 2020. u 14:20

ČOVEKOVI najbolji prijatelji u Dudovoj šumi u Subotici nisu retkost, jer se već neko vreme tu nalazi park za pse a i mnogi građani njome šetaju ljubimce.

ЖИВОТ КУЦА У ОБЈЕКТИВУ: Несвакидашња изложба у Дудовој шуми у Суботици

Foto J. L.

Sada se mezimci mogu videti i na izložbi fotografija, na kojima su portreti pasa iz Prihvatilišta za napuštene životinje.

Raspoloženje napuštenih životinja, od straha, bola, patnje do razdraganosti okom objektiva zabeležio je Albert Kečkeš, a iza svake fotografije nalaze se i poruke koje bi psi, da mogu da govore, preneli svom vlasniku.

- Izložba se zove "Humanizacija pasa", jer smo želeli da u istu ravan stavimo ljude i pse, jer imamo identične emocije, s tim što se ljudi razlikuju od životinja po razumu - objašnjava Kečkeš.

- Poenta je da ambijent nije toliko bitan, koliko je važna interakcija sa njima, jer pas će se navići u bilo kom prostoru, ali ako mu nedostaje emotivni deo, on će tugovati i patiti.

Na fotografijama su prikazani psi koji su prošli kroz Prihvatilište, koje radi u okviru JKP "Čistoća i zelenilo", a neki od njih su udomljeni, pojedini se nalaze u programu "Uhvati, steriliši i pusti", a mnogi još čekaju svog novog vlasnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024