KORONA U RASINSKOM OKRUGU Potvrđena 22 nova slučaja, čak 12 iz Aleksandrovca

S. BABOVIĆ

21. 10. 2020. u 12:52

UPRAVO pristigli rezultati testiranja na KOVID-12 potvrđuju prognoze za Aleksandrovac, gde je jutros kako su “Novosti” objavile uvedena vanredna situacija: od 22 nova slučaja korona virusa u Rasinskom okrugu, iz ove opštine je čak 12 slučajeva!

КОРОНА У РАСИНСКОМ ОКРУГУ Потврђена 22 нова случаја, чак 12 из Александровца

Foto: S.B.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, u Kruševcu je registrovano 6 novoinficiranih, u Trsteniku 4.


Od početka epidemije u Rasinskom okrugu korona virus utvrđen je u 1.627 slučajeva, a samo u Kruševcu-944. U Aleksandrovcu je sa poslednje pristiglim rezultatima testiranja virus potvrđen u 291 slučaju, dok je u Trsteniku bilans epidemije-147 potvrđenih slučaja.

Broj evidentiranih slučajeva u ostalim opštinama Rasinskog okruga ostao je nepromenjen: u Brusu-116,u Varvarinu - 69, odnosno u Ćićevcu-56 slučajeva. U režimu zdravstvenog nadzora je 4.724 lica iz Rasinskog okruga. Na Infektivnom odeljenju kruševačke bolnice hospitalizovana su 24 pacijenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)