OBNOVA PORODIČNIH KUĆA: U Vlasotincu dodeljena bespovratna sredstva ruralnim domaćinstvima

I.M.

20. 10. 2020. u 16:25

U okviru projekta „Možemo kad hoćemo“ 13 domaćinstava sa teritorije opštine Vlasotince potpisala su ugovore o dodeli bespovratnih sredstava namenjenih obnovi porodičnih kuća u ruralnim sredinama. Njihova ukupna vrednost je 2,5 miliona dinara.

ОБНОВА ПОРОДИЧНИХ КУЋА: У Власотинцу додељена бесповратна средства руралним домаћинствима

Foto: OU Vlasotince

Svako od domaćinstava koje se javilo na konkurs dobilo je od 170 do 220 hiljada dinara, a među njima su žitelji Donje Lomnice, Gložana, Prilepca, Konopnice, Donje Lopušnje, Ladovice, Strnjeva, Stajkovca, Jakovljeva i Dobroviša.

Predsednik opštine Bratislav Petrović je rekao da se radi o podsticajnim sredstvima koja nisu dovoljna za kompletnu rekonstrukciju porodičnih domova.

- Ona mogu da mogu da pomognu da završite deo posla i da vas motivišu da nastavite da uređujete prostor u kome živite. To bi trebalo da doprinese boljem kvalitetu života i stvaranju pozitivne populacione klime – zaključio je Petrović na dodeli ugovora.

Projekat se realizuje u saradnji sa kabinetom ministarke bez portfelja Slavice Đukić Dejanović, zadužene za demografiju i populacionu politiku. Njegov koordinator Marinko Đorđević je podvukao da ovo nije prvi put da Vlasotince realizuje aktivnosti vezane za populacionu politiku i da su u tome i ranije imali podršku Vlade Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista