EPIDEMIJA U RASINSKOM OKRUGU: U kruševačkoj bolnici dupliran broj pacijenata

S. BABOVIĆ

17. 10. 2020. u 14:45

ČAK 16 pacijenata smešteno je na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu,čime je broj hospitalizovanih pacijenata udvostručen u poslednja 24 sata.

ЕПИДЕМИЈА У РАСИНСКОМ ОКРУГУ: У крушевачкој болници дуплиран број пацијената

Foto: S.Babović

Do Zavoda za javno zdravlje pristigla je potvrda i o pet novoinficiranih slučajeva:četiri iz Trstenika i jedan iz Kruševca.

Štab za vanredne situacije grada je na vanrednoj sednici juče uskladio odluke sa poslednjim zaključcima republičkog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19 i preporučio nošenje zaštitnih maski i na otvorenom prostoru.

- Svi uslužni objekti (trgovački i ugostiteljski objekati tržni centri, marketi, kafići, barovi, restorani, hoteli-hotelski restorani, kladionice koje pružaju ugostiteljske usluge i svi ostali objekti) moraju da imaju odgovorno lice, čiji je zadatak striktno sprovođenje preventivnih mera - zaključeno je na vanrednoj sednici kruševačkog Štaba.- Nastaviti sa pojačanim inspekcijskim nadzorom Komunalne inspekcije i Komunalne milicije i uskladiti rad sa Republičkom sanitarnom inspekcijom i Policijskom upravom Kruševac prilikom vršenja inspekcijskog nadzora.

Od početka epidemije KOVID-19 potvrđen je kod 1.582 lica, a samo u Kruševcu kod 928. U Aleksandrovcu je do sada zabeleženo 273 slučajeva oboljevanja, u Trsteniku-140, a u Brusu-116.

Varvarin je od početka epidemije zabeležio 69 potvrđenih slučajeva,dok je u Ćićevcu prisustvo korona-virusa utvrđeno kod 56 osoba.

U režimu zdravstvenog nadzora trenutno je 4.542 lica u Rasinskom okrugu. Prema zvaničnim podacima, do sada su u okrugu registrovana 53 smrtna slučaja,koja se u Rasinskom okrugu dovode u vezu sa KOVID-19,dok se izlečenim smatra 1.445 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAKUPILI TRI TONE SMEĆA: Akcija „Čisto iz ljubavi“ Udruženja „Čepom do osmeha“, volontera i građana u Petrovaradinskoj industrijskoj zoni