U SOMBORU JOŠ DANAS GLASANJE: Građani odlučuju o najpotrebnijim projektima

J. B.

14. 10. 2020. u 11:06

U SOMBORU i mesnim zajednicama građani još danas mogu da glasaju u okviru projekta „Participativnog budžetiranja“ o projektima koje će finansirati grad.

У СОМБОРУ ЈОШ ДАНАС ГЛАСАЊЕ: Грађани одлучују о најпотребнијим пројектима

Foto: J. B.

Žitelji u svim mesnim zajednicama na teritoriji grada i na internetu odlučuju o projektima koji će se finansirati iz gradske kase tokom sledeće godine. Čak 66 projekata koji se tiču uređenja javnih površina, fasada, izgradnje dečjih igrališta, istaknuto je kao predlog finansiranja iz budžeta grada.

Radna grupa koja sprovodi ovaj projekat je istakla da se zbog epidemiološke situacije, glasanje za jedan od tri projekta u svakoj mesnoj zajednici odvija putem zvaničnog sajta Grada Sombora (www.sombor.rs).

- Do sada imamo oko 2.000 glasova ukupno u svim mesnim zajednicama. Prednjače žitelji Stare Selenče, Crvenke i Nove Selenče, Čonoplje, Bezdana, Kljajićeva i Stanišića - kaže Branislav Svorcan, član Radne grupe za realizaciju „Participativnog budžetiranja“.

Sava Dojić, član Gradskog veća za finansije naglašava da će svi projekti koji po mesnim zajednicama dobiju najveći broj glasova, biti finansirani iz gradskog budžeta u 2021.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri