ONLAJN I KONTAKTNA NASTAVA: Fakultet pedagoških nauka na najbolji mogući način može da sprovede kombinovanu nastavu

Z. GLIGORIJEVIĆ

13. 10. 2020. u 15:30

ZAHVALjUJUĆI dobroj epidemiološkoj situaciji u Jagodini, Fakultet pedagoških nauka na najbolji mogući način može da sprovede kombinovanu nastavu, preporučenu od strane Ministarstva prosvete, saznaju „Novosti“ od prof. dr Violete Jovanović, dekanice Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.

ОНЛАЈН И KОНТАKТНА НАСТАВА: Факултет педагошких наука на најбољи могући начин може да спроведе комбиновану наставу

Foto Z. Gligorijević

Preporuka je da bude maksimalno 30 studenata u jednoj grupi sa distancom od metar i po sa svih strana.

- Svi predmeti koji, po svojoj prirodi i u dogovoru profesora i studenata, imaju potrebu da se dešavaju uživo na fakultetu, već se dešavaju uživo, a rad u malim grupama realizuje se pod svim merama zaštite. Osim nastave, održavaju se ispiti, predispitne obaveze, a studenti gotovo svakodnevno brane svoje diplomske ispite, odnosno master radove – kaže dekanica Jovanović.

Violeta Jovanović, dekanica Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, Foto PR fakulteta pedagoških nauka

Fakultet je organizovao i vanredni ispitni rok tokom kojeg je studentima pružena prilika da steknu uslov za budžet ili uslov za upis u narednu godinu. Ovaj rok izazvao je veliko intersovanje kod studenata.

- Iako smo čitav drugi prolećni semestar radili onlajn nastavu i imali čak pripremnu nastavu i probni prijemni ispit preko interneta, ove godine imamo veći broj primljenih kandidata na osnovne akademske studije nego prethodnih godina. Ista situacija je i na master studijama – navodi dekanica i dodaje da kombinovana nastava, koja se sastoji iz onlajn nastave, nastave preko interneta i nastave uživo, odnosno kontaktne nastave, daje odlične rezultate.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)