KASNILI SAMO SERTIFIKATI: Novac za Paraćinske ustanove i udruženja stigao na vreme

Z. RAŠIĆ

12. 10. 2020. u 10:05

IAKO je svečanost proglašenja pobednika konkursa koji je cementara CRH iz Popovca kod Paraćina organizovala 11. godinu zaredom održana sa dva meseca kašnjenja, novac je odabranim ustanovama i udruženjima stigao na vreme.

КАСНИЛИ САМО СЕРТИФИКАТИ: Новац за Параћинске установе и удружења стигао на време

Foto Z. Rašić

Podsetimo, potpisivanje ugovora je obavljeno još u julu i tada je za deset najboljih projekata uplaćeno po 3.000 evra. Ceremonija održana krajem minule sedmice je, stoga, bila samo formalna potvrda kvaliteta njihovih predloga, s obzirom na to da se većina nagrađenih projekata već privodi kraju.

Konkretno, Gimnazija u Paraćinu je od tog novca kupila šest kompjutera za informatički kabinet, a Opšta bolnica je - po rečima direktora dr Saše Bacića - u postupku kupovine instrumenata za laparoskopiju. Udruženje nazvano "Ekos" uveliko radi aplikacije za merenje ekoloških uticaja na životnu sredinu, Centar za razvoj preduzetništva i inovacija sredstva koristi za pomoć lokalnoj ekonomiji pri izlasku iz krize izazvane još aktuelnim virusom, udruženje građana pod imenom "Srpsko društvo za vanredne situacije" izrađuje katastar nelegalnih deponija i smetlišta na teritoriji Paraćina, dok već afirmisano društvo "Petrus" iz Zabrege završava uređenje pešačke staze na levoj obali Crnice, na trasi prema manastiru Manasija.

KVANTITET I KVALITET

TEHNIČKI direktor CRH Miloš Milojević ističe stav da obrazovanje, zdravstvo, kultura i sport ne mogu da stanu zbog pandemije.

- Razmišljali smo o tome da konkurs odložimo za narednu godinu, ali smo zaključili da je sada važnije nego ikada da na ovaj način podržimo lokalnu zajednicu - kaže Milojević, i naglašava da se iz kvantiteta uvek izrodi i kvalitet.

Po 3.000 evra su još dobili udruženje "Đurđevdan" - za pripremu romskih osnovaca pred polazak školu, te organizacija "Unekoop". Tu je i građanski pokret pod motom "Slobodan izbor" koji izrađuje veb-platforme za berzu poljoprivrednih proizvoda, kao i šahovski klub "Paraćin" - neumoran u popularizaciji ove drevne igre među učenicima osnovnih škola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju