EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U RASINSKOM OKRUGU: Novih šest slučajeva

S. B.

11. 10. 2020. u 17:46

ŠEST novih slučajeva KOVID-19 registrovano je u Rasinskom okrugu,a prema podacima Zavoda za javno zdravlje: četiri lica inficirana su u Trsteniku i dva u Kruševcu.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У РАСИНСКОМ ОКРУГУ: Нових шест случајева

Foto: S. Babović

Trend rasta broja potvrđenih slučajeva tako je nastavljen drugog dana zaredom, budući da je juče potvrđeno 15 novoinficiranih.

Od početka epidemije, u Rasinskom okrugu regitrovano je 1.533 jedincstvena pozitivna nalaza,a među njima najviše iz Kruševca:912.Po broju potvrđenih slučajeva KOVID-19 takođe odskače Aleksandrovac sa 216 slučajem. Trstenik je po broju lica kod kojih je bio potvrđeno prisustvo korona virusa prvi put, “prestigao” Brus,tako da ima bilans od 122 potrvđena slučaja, dok je u Brusu taj broj ostao 116.

Novih slučajeva nema ni u Varvarinu gde do sada virus registrovan kod 67 osoba, odnosno u Ćićevcu sa 55 slučajeva korona -virusa.Novoinficirani uglavnom imaju lakšu kliničku sliku.Na Infektivnom odeljenju kruševačke bolnice hospitalizovan je samo jedan pacijent.

U režimu zdravstvenog nadzora trenutno je 4.371 lice iz Rasinskog okruga.Od početka epidemije,zabaležena su 53 smrtna slučaja koja se dovode u vezu sa KOVID-19,dok se 1.430 osoba smatra izlečenim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024