POMOĆ ZA 83 PORODICE, POPUSTE DAJU PREDUZEĆA, PRODAVNICE, UGOSTITELJI: Podrška domaćinstvima sa troje i više dece u Velikom Gradištu

D. N.

09. 10. 2020. u 09:13

U OPŠTINI Veliko Gradište 83 porodice sa troje i više dece prijavile su se za dobijanje kartice "cena minus za 3+", uz koju mogu da ostvare popuste pri plaćanju robe i usluga.

ПОМОЋ ЗА 83 ПОРОДИЦЕ, ПОПУСТЕ ДАЈУ ПРЕДУЗЕЋА, ПРОДАВНИЦЕ, УГОСТИТЕЉИ: Подршка домаћинствима са троје и више деце у Великом Градишту

Foto: Opštinska uprava

NJima su kartice juče uručili predsednik opštine Dragan Milić i predstavnici Udruženja "Pokret za decu tri plus" iz Čačka. Kartica važi na teritoriji čitave Srbije, a u Opštini Veliko Gradište akciji su se priključila javna preduzeća i ustanove, brojni privatnici, ugostitelji i sportski klubovi.

Osim kartica, roditelji dobijaju i katalog u kojem se nalaze sve adrese u Srbiji na kojima se može ostvariti popust.

U ime opštine, Milić je članstvo u Udruženju "Pokret za decu tri plus" potpisao krajem avgusta ove godine. Zahvaljujući tome, sve porodice sa troje i više dece, od kojih je bar jedno maloletno, mogu ostvariti popust najmanje 10 odsto, u zavisnosti od odluke davaoca popusta. Nakon potpisivanja članstva, Milić je pozvao sve pravne i privredne subjekte sa područja opštine da učestvuju u ovom projektu i daju doprinos da se što više porodica odluči na troje i više dece.

Inače, opština Veliko Gradište već obezbeđuje za treće i svako naredno dete naknadu troškova boravka u predškolskoj ustanovi, besplatnu užinu u osnovnoj školi i vrtiću, besplatne školske knjige, besplatan prevoz srednjoškolaca, a studentima jednu povratnu kartu mesečno do mesta studiranja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)