POČEO LEDAMUS: Betovenovom muzikom otvoreni 12. Leskovački dani muzike

I.Mitić

08. 10. 2020. u 13:31

U svečanoj sali Skupštine grada počeli su 12. Leskovački dani muzike(LEDAMUS) koje organizuje ovdašnja Muzička škola „Stanislav Binički“.

ПОЧЕО ЛЕДАМУС: Бетовеновом музиком отворени 12. Лесковачки дани музике

Foto: I.Mitić

Višednevni muzički festival otvoren je, u sredu uveče, koncertom violiniste Jovana Bogosavljevića i pijaniste Vladimira Miloševića.

U narednih mesec dana na programu je devet koncerata, a LEDAMUS je počeo Betovenovom muzikom jer se ove godine obeležava 250 godina od rođenja slavnog kompozitora. Koncerti će se održavati i u holu Leskovačkog kulturnog centra i Narodnom pozorištu, a dve tribine u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju.

Organizatori ističu da su učinili sve što je neophodno sa ciljem poštovanja epidemioloških mera, dok će inače besplatni koncerti biće prenošeni i preko interneta.

- Prošlogodišnjim koncertom Nemanje Radulovića, na Svetski dan muzike, zaokružili smo jedan uspešan period koncerata u okviru LEDAMUS-a, a od ove godine festival ćemo održavati tokom jeseni. Nije bilo reči o neodržavanju festivala uprkos epidemiološkoj situaciji, pa nam preostaje samo da uživamo u bogatom programu koji smo pripremili – kazala je Biljana Miljković, direktor leskovačke Muzičke škole „Stanislav Binički“.

Na LEDAMUS-u je do sada nastupio veliki broj svetski poznatih umetnika što, kako je ocenjeno, ide u prilog decentralizaciji kulture. To potvrđuje i interesovanje leskovačke publike koja ove godine može na koncert tek posle rezervacije ulaznica zbog ograničenog broja mesta.

- I dalje ćemo podržavati ovakve događaje kako bi naši sugrađani imali mogućnost da u svom gradu uživaju u vrhunskim kulturnim sadržajima koje ovaj festival svakako nudi – poručila je Aleksandra Đorđević, članica Gradskog veća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!