O 28.000 DIMNJAKA BRINE 12 ODŽAČARA: Počela redovna kontrola dimnjaka u Subotici

J.L.

06. 10. 2020. u 19:09

POSLE kontrole gasnih dimnjaka, JKP "Dimničar" u Subotici počelo je prvi krug čišćenja i paljenja dimnjaka, kaljevih i crepanih peći. Kako bi se bezbedno grejali tokom predstojeće sezone, savetuje se građanima da omoguće dimničarima da urade svoj posao i tako izbegnu potencijalne opasnosti, poput samozapaljivanja dimnjaka.

О 28.000 ДИМЊАКА БРИНЕ 12 ОЏАЧАРА: Почела редовна контрола димњака у Суботици

Foto: J.L.

U evidenciji JKP "Dimničar" nalazi se oko 28.000 domaćinstava, o kojima brine svega 12 odžačara, te iz ovog preduzeća mole sugrađane za strpljenje i poručuju da će svi doći na red.

- Onima koje dimničari ne zateknu kod kuće, ostavljaju se obaveštenja da je dimničar bio i građani mogu da pozovu i zakažu novi termin njegovog dolaska koji im odgovara- kaže Dragan Stošić, rukovodilac sektora dimničarskih poslova u JKP "Dimničar" - Osim toga, dimničarske usluge mogu da zatraže i samoinicijativno pozivom na broj telefona 024/553-072 i odžačar će doći na njihovu adresu u najkraćem roku.

Iako je sezona redovnog održavanja dimnjaka u JKP "Dimničar" zvanično počela 1. oktobra, dimničari su aktivni tokom cele godine, jer se čišćenje odvija u tri kruga po reonima. Kao i svake godine, sezonu počinju od Palića, pri čemu se čišćenje odvija i u stambenim jedinicama, posle čega slede domaćinstva i u ostalim delovima grada.

Imali dimnjak ili ne, subotičkim odžačarima se obraduju svi koji ih sretnu i ne propuštaju priliku da im protrljaju četku ili da se bar uhvate za sopstveno dugme.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

U KIKINDI PONOVO GREJU STANOVE: „Toplana“ uključila kotlove