SREMSKA STRANA, BEZ VODE DVA DANA: Ekipe novosadskog JKP "Vodovod i kanalizacije" otklonile havariju

S.B.

06. 10. 2020. u 16:45

ŽITELjI sremske strane Novog Sada su gotovo dva dana bili bez vode zbog havarije koja se desila na dovodniku rezervoara “Mišeluk”, sa koga se taj deo i snabdeva vodom za piće. To potvrđuju u JKP „Vodovod i kanalizacija”, čiji radnici su imali mnoštvo problema na terenu otklanjajući havariju.

СРЕМСКА СТРАНА, БЕЗ ВОДЕ ДВА ДАНА: Екипе новосадског ЈКП Водовод и канализације отклониле хаварију

Foto : JKP „Vodovod i kanalizacija“

- Radovi su tekli otežano i usporeno, da bi se stiglo do mesta pod zemljom, gde je došlo do pucanja,jer su blizu cevovoda visokonaponski kablovi. Takođe,  cevovod je na dubini od oko šest metara, tako da je trebalo uložiti mnogo truda da se uspostavi bezbedno gradilište, a većim delom radovi su izvođeni noću što je dodatno otežalo ceo posao - kažu u „vodovodu“ i naglašavaju da je cevovod izgrađen 1985. godine pa da je vremenom došlo do korozije na cevnom spoju.

Foto : JKP „Vodovod i kanalizacija“

Reč je o, kako objašnjavaju u „vodovodu“, atipičnoj spojnici koju su njihovi radnici pokušali da zamene  materijalom kojim trenutno raspolažu. Međutim, zbog specifičnosti same spojnice, to se nije pokazalo kao adekvatno rešenje te je preduzeće moralo da uveze originalni deo iz inostranstva.

- Kada se dese havarije tolikih razmera postoji procedura po kojoj se radi, u smislu angažovanja velikog broja dobavljača, izvođača radova, podizvođača...Ovo je bila samo jedna u nizu havarija koje se dešavaju usled dotrajalosti glavnih vodova, od kojih su neki stari i više od 30 godina – kažu u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna