MINISTARKE POSLALE SNAŽNU PORUKU ŽENAMA: Zorana Mihajlović i Jadranka Joksimović na skupu u Belom Blatu (FOTO)

B.G.

03. 10. 2020. u 00:17

PROJEKAT "Osnaživanje žena u Vojvodini - razvoj preduzetništva u seoskim sredinama", predstavljen je u Goklerovoj kući u Belom Blatu, kod Zrenjanina, a gošće su bile potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, ministarka za Evropske integracije Jadranka Joksimović, kao i šef operacija u delegaciji EU u Srbiji Ingve Engstrem.

МИНИСТАРКЕ ПОСЛАЛЕ СНАЖНУ ПОРУКУ ЖЕНАМА: Зорана Михајловић и Јадранка Јоксимовић на скупу у Белом Блату (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Uz domaćine, načelnicu Srednjobanatskog okruga Snežanu Vučurević i gradonačelnika Zrenjanina, Simu Salapuru, svoje  umeće predstavile su članice udruženja "Ženski divan" iz Belog Blata,  "Veliko Srce" iz Lazareva, "Iđoš", „Banatsko jagnje" iz  Boke i "Mokričanke", koja zajedno učestvuju u projektu.

Naglašavajući da je Belo Blato, specifična seoska sredina u kojoj vekovima složno žive Srbi, Rusini, Slovaci, Mađari i drugi narodi, uz međusobnu toleranciju, zajedništvo, poštovanje sopstvenih i tuđih običaja, Jadranka Joksimović je istakla da je projekat vredan oko dva miliona evra i sprovodi se od 2018. godine, a trajaće do februara iduće godine, sa ciljem da promeni i unapredi ono što je i danas u Srbiji, da smo ispod evropskog proseka po broju, odnosno po procentu učešća vlasništva žena na poljoprivrednom zemljištu u Srbiji.

Foto: Grad Zrenjanin

 

- Ovo je snažna poruka ženama u Srbiji, da se udružuju i da ukoliko su zajedno i solidarne, mogu da kroz svoja udruženja, zajednički učine korak više, da dobiju opremu, a zatim i da ono što proizvode mogu da plasiraju na tržištu - dodala je ministarka Zorana Mihajlović.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna