POSLE RENDGENA, NOVI SKENER: Osavremenjavanje Opšte bolnice u Ćupriji

Z. R.

02. 10. 2020. u 14:51

ĆUPRIJSKA Opšta bolnica jedna je od jedanaest zdravstvenih ustanova koje će sredstvima Ministarstva zdravlja obezbediti novi skener, potvrdio je direktor te bolnice, dr Slobodan Gajić.

ПОСЛЕ РЕНДГЕНА, НОВИ СКЕНЕР: Осавремењавање Опште болнице у Ћуприји

Foto: Z. Rašić


Sledi raspisivanje tendera, a u međuvremenu je završena javna nabavka za novi digitalni rendgen aparat, pa posle potpisivanja ugovora sa dobavljačem, počinje njegova ugradnja.

- Potom raspisujemo tender za novi skener i nadamo se da i on bude u funkciji do kraja godine, tako da ćemo imati ukupno dva.

Postojeći je već 14 godina star, često se kvari ali i dalje radi, pa ga nećemo isključiti iz upotrebe mada nam je novi bio preko potreban – napominje Gajić.

Ćuprijski skener je jedini u državnom vlasništvu za šest opština Pomoravskog okruga, zbog čega je vrlo opterećen. Na njemu se dnevno obavi između 30 i 40 pregleda dnevno, tako da će kupovinom novog dijagnostika biti mnogo olakšana. Pogotovo što se dešava da, zbog kvara, aparat od velikog značaja ponekad ne radi i po više od mesec dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni