HUMANOST NIJE ZATAJILA: Od početka epidemije Kraljevčani prikupili 1.400 jedinica krvi

G.Ć.

01. 10. 2020. u 21:40

U REDOVNIM akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi koje u svojim prostorijama organizuje lokalna kancelarija Crvenog krsta u Kraljevu, od početka epidemije kovidom-19 ukupno je prikupljeno oko 1.400 jedinica ove dragocene tečnosti.

ХУМАНОСТ НИЈЕ ЗАТАЈИЛА: Од почетка епидемије Краљевчани прикупили 1.400 јединица крви

Foto:CK Kraljevo

- Od početka godine sproveli smo ukupno 42, a od izbijanja epidemije korona virusom 31 akciju dobrovoljnog davlaštva. Zadovoljni smo odzivom jer se po akciji prosečno prikupi po 35 jedinica krvi – kaže Radmila Dobrić, iz ovdašnjeg Crvenog krsta.

Prikupljene količine krvi u akcijama koje se održavaju svake srede, međutim, ne zadovoljavaju nedeljne potrebe, pa iz Crvenog krsta  apeluju na Kraljevčane koji su u mogućnosti da se uključe u ove humane akcije i još jednom pokažu solidarnost na delu.

- Preduzete su sve epidemiološke mere, a jedini uslovi da neko ko dođe da da krv je da bude zdrav, da nije konzumirao alkohol i da je uzrasta od 18 do 65 godina – dodaje Radmila Dobrić zahvaljujući se svim dobrovoljnim davaocima, naročito onima koji nisu zatajili ni u vreme vanrednog stanja zbog epidemije virusom korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić