ŠTETA OD POŽARA 40.000 EVRA: Đorđevićima iz okoline Rekovca glodari izazvali kratak spoj i uništili imanje

Z. GLIGORIJEVIĆ

29. 09. 2020. u 18:12

DO kasno sam radio u ovčarniku i tek kada je otac utrčao i povikao: "Vatra" video sam da gori tavan. Pokušali smo da spasemo oko 200 bala sena i isteramo ovce koje su, u mraku, stajale kao ukopane, ali se požar tako brzo širio da ništa nismo uspeli da sačuvamo, osim naših glava...

ШТЕТА ОД ПОЖАРА 40.000 ЕВРА: Ђорђевићима из околине Рековца глодари изазвали кратак спој и уништили имање

Domaćini ništa nisu uspeli da spasu / Foto Privatna arhiva

Da vatrogasci nisu stigli na vreme, izgorela bi nam i kuća koju je plamen već bio zahvatio - prepričava Đorđe Đorđević (31) iz Rabenovca nesreću koja je njegovu porodicu zadesila krajem septembra.

Nadomak Rekovca, tako, bez egzistencije su ostali njegova majka Milanka, otac Zoran i brat Miloš, kojima je vatra za samo 20 minuta "progutala" ovčarnik od 550, te pomoćni objekat od 90 kvadrata, uz 50 umatičenih ovaca rase romanovska i il de frans, živinu, kace sa 700 kilograma šljiva spremnih za pečenje rakije, 16 kubika strugane građe, oko 2.500 bala sena, 28 metara ogrevnog drveta, više priključnih mašina...

Ovčarnik i pomoćni objekat / Foto Privatna arhiva

Otac je, veli domaćin, uspeo da spase samo traktor, pa procenjuju da su - zbog glodara koji su pregrizli kabl i doveli do kratkog spoja - pretrpeli štetu od oko 40.000 evra.

OSTALO IM SAMO - ZGARIŠTE

- Bio je to pravi drvengrad. Ovčarnik smo napravili pre četiri godine od naših para. Kupovali smo bagrenjare i topole, sami sekli i strugali, a samo su nas ekseri koštali 500 evra. Ovčarstvom se bavim već šest godina, prodavao sam jagnjad za klanje i ovnove za priplod, a sada za 26 ovaca koje su bile na ispaši nekako moram da adaptiram obore - nemoćno sleže ramenima Đorđe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda