POŽAR U VLASOTINAČKOM VRTIĆU: Evakuisano 150 dece, dim kulja na sve strane (FOTO)

I.M.

29. 09. 2020. u 15:23

U JEDNOM od dva objekta Predškolske ustanove „Milka Dimanić“ u Vlasotincu, u utorak oko 14 časova, izbio je požar u kome na sreću niko nije stradao, a nije bilo ni povređenih.

ПОЖАР У ВЛАСОТИНАЧКОМ ВРТИЋУ: Евакуисано 150 деце, дим куља на све стране (ФОТО)

Foto: OU Vlasotince

U trenutku izbijanja požara u objektu „Dečija radost“, u centru Vlasotinca, bilo je smešteno 150 dece koja su odmah evakuisana.

- Vaspitačice su bile prisebne i odmah su izvele decu na bezbedno. Niko nije povređen. Vatrogasci su došli za pet minuta i počeli da gase požar. Na terenu je brzo stigla i Hitna pomoć, ali nije bilo potrebe za njihovom intervencijom, pa su se vratili u svoju službu – kazala je Snežana Filipović, direktorka ustanove čije je vrtić zahvatila vatrena stihija.

Foto: OU Vlasotince

 

Evakuaciju dece iz vrtića, sa čijih je prozora, na spratu, kuljala vatra i gust dim, pomogli su i roditelji, građani kao i zaposleni u obližnjim lokalima i objektima. Oni kažu da se požar nije brzo širio, pa je bilo dovoljno vremena da sva deca budu evakuisana. Vatra je zahvatila i deo krova, a prema prvim procenama materijalna šteta je velika.

Požar je relativno brzo lokalizovan i ugašen, a onda su posao preuzeli nadležni za uviđaj na licu mesta. Za sada niko pouzdano ne može reći kako je došlo do izbijanja ovog požara. Njegov uzrok utvrdiće istraga koja je u toku.

Foto: OU Vlasotince

 

Objekat vrtića „Dečija radost“, nalazi se u jednoj od glavnih vlasotinačkih ulica. Poslednjih godina renoviran je u više faza. Pre tri godine promenjena mu je spoljna stolarija, kada je adaptiran i kompletan enterijer. Obnovljen je i deo krova, a kroz energetsku sanaciju dobio je i novu fasadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna