PREUSMERAVANjE SAOBRAĆAJA ZBOG ASFALTIRANjA ULICA: Obnova značajnih saobraćajnica u Subotici

J.L.

29. 09. 2020. u 12:54

ПРЕУСМЕРАВАЊЕ САОБРАЋАЈА ЗБОГ АСФАЛТИРАЊА УЛИЦА: Oбнова значајних саобраћајница у Суботици

Foto J.L.

ZBOG radova na rehabilitaciji kolovoza u centru Subotice, od 28. septembra do 12. oktobra, privremeno će se obustaviti saobraćaj u ulicama Trg Sinagoge, Trg Jakaba i Komora, Ištvana Sečenjija, Rudić ulici i u delu Šandora Petefija, od kružne raskrsnice Trga Jakaba i Komora i Rudić ulice do kružne raskrsnice Trga Košuta Lajoša i Trga žrtava fašizma.

- Radovi na rehabilitaciji kolovoza odvijaće se u tri faze, a navedene ulice biće zatvorene za saobraćaj u skladu sa dinamikom radova, kao i u zavisnosti od meteoroloških prilika. Izvođač radova biće u obavezi da omogući nesmetan prolaz stanovnicima ovih ulica sve vreme trajanja radova – kažu u gradskom Sekretarijatu za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj.

Za vreme trajanja radova doći će i do privremene izmene trase linija 1/1a i 8 gradskog prevoza. Kako je saopšteno iz JP "Subotica-trans",  do završetka radova, linija 1/1a će u periodu od 7 do 16 časova saobraćati iz smera Novog naselja, redovnom trasom do stajališta "Nova opština", odakle će skretati levo u Maksima Gorkog prema Matije Gupca, odakle će se na stajalištu "Lifka" vratiti na uobičajenu trasu linije 1/1a prema Kelebiji. Ista trasa važiće i u povratnom smeru, a u navedenom periodu se neće upotrebljavati stajališta "Jadran", "Higijenski zavod", "Čarnojevićeva" i "Sinagoga". Umesto ovih, upotrebljavaće se stajališta "Patrija", "Pošta I" i "Matija Gubec".

Linija 8 će saobraćati, gledano iz smera Željezničkog naselja, redovnom trasom do Aleje Maršala Tita, odakle će se kretati ulicom Braće Majer, zatim kroz Tolstojevu ulicu do Trga žrtava fašizma, odnosno do stajališta "Lifka", odakle će dalje saobraćati uobičajenom trasom linije 8. U povratku iz Aleksandrova koristiće istu privremenu trasu linije, a u navedenom periodu neće se upotrebljavati stajališta "Sinagoga" i "Samoposluga br. 23".

Linija 8A, kao i linije 2 i 9, saobraćaće uobičajenom trasom.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)