PLASTENICI ZA 22 SOCIJALNO UGROŽENE PORODICE: Nemačka organizacija ASB u Kruševcu

S.BABOVIĆ

22. 09. 2020. u 16:56

ČLANOVI 22 socijalno ugrožene porodice u Kruševcu potpisali su danas ugovore o donaciji plastenika i poljoprivredne mehanizacije u okviru programa nevladine organizacije -Arbeiter Samariter Bund (ASB) i lokalne samouprave.

ПЛАСТЕНИЦИ ЗА 22 СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ: Немачка организација АСБ у Крушевцу

Foto: Protokol grada

Kako je predočeno prilikom potpisivanja, ASB će pod okriljem prohekta „Direktna socio-ekonomska pomoć ugroženim porodicama i pružaocima socijalnih usluga u lokalnim zajednicama u Srbiji”,osim u Kruševcu, podeliti više od 80 ekonomskih grantova koji podrazumevaju plastenike sa sistemom “kap po kap”, u Beloj Palanci,Lučanima i Čoki.

- Svi korisnici imaće terenske obuke iz osnove plasteničke proizvodnja, kako bis e na praktičan način upoznali sa radom, kao i potencijalnim rizicima i problemima sa kojima mogu da se susretu kao proizvođači-napominje Gordan Velev, direktor Kancelarije ASB u Beogradu,podvlačeći značaj dugogodišnje saradnje sa gradom Kruševac na projektima ekonomskog osnaživanja građana,kao i ekonomska ulaganja Vlade Nemačke.

Foto: Protokol grada

Tekst potpisa

Gradonačelnica Kruševca navodi da za program već godinama vlada veliko interesovanje,kao i da se nada da će saradnja sa ASB-om biti nastavljena. U Gradskoj upravi ističu da ASB i nemačko Ministarstvo spoljnih poslova godinama pomažu socijalno ugroženim porodicama i marginalnim grupama, kao i da su samo za tekući šrojekat izdvojili oko 187.000 evra-duplo više u odnosu na prošlu godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)