POVOLJNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U VRANJU: Četvrti dan bez novoobolelih

J.S.

22. 09. 2020. u 09:23

EPIDEMIOLOŠKA situacija u Vranju je povoljnija, a dodatno ohrabruje podatak da već četiri dana u ovom gradu nema novoobolelih od korona virusa, potvrdio je za Novosti epidemiolog Zavoda za javno zdravlje dr Slađan Stanković.

ПОВОЉНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ВРАЊУ: Четврти дан без новооболелих

Foto: D. Ristić

Prema njegovim rečima u nedelju su potvrđena dv nova slučaja, a oboleli su iz Vranja i Bujanovca. On apeluje na oprez i kako kaže ne bi trebalo da ovi rezultati budu razlog da čjudi prestanu da poštuju mere prevencije.


Što se tiče školaraca, nema potvrđenih slučajeva korone među decom, ali su dva prosvetna radnika iz jedne gradske osnovne škole obolela i nalaze se u izolaciji.
Broj pacijenata koji se javljaju u Kovid ambulantu nije mali. Prema zvaničnim podacima tokom jučerašnjeg dana, u kovid ambulanti ATD obavljena su 103 pregleda, a od tog broja 39 prvih. Uzorkovana je krv kod 68 pacijenata i sačinjena 62 RTG pluća.

Takođe, urađen je 21 PCR test i 60 brzih testova. Dijagnostifikovano je čak  11 bronhopneumonija. U kovid bolnici vranjskog Zdravstvenog centra  Vranju hospitalizovano je  17 pacijenata, od kojih pet pozitivnih na koronavirus.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja