EPIDEMIOLOZI POZIVAJU NA OPREZ: U danu iza nas u Jablaničkom okrugu nema novoobolelih

I. Mitić

18. 09. 2020. u 15:04

U POSLEDNjA 24 časa u leskovački Zavod za javno zdravlje (ZZJZ), iz laboratorije „Vatreno oko Niš“ i niškog Instituta za javno zdravlje, stigla su 47 rezultata osoba uzorkovanih na virus korona i svi imaju negativni nalaz. Od ovog broja 27 uzoraka uzeta su od osoba sa teritorije Leskovca.

ЕПИДЕМИОЛОЗИ ПОЗИВАЈУ НА ОПРЕЗ: У дану иза нас у Јабланичком округу нема новооболелих

Služba za infektivne bolesti / Foto I. Mitić

Trenutno se čeka na rezultate 51 pacijenta koji su prethodnih dana uzrokovani u leskovačkom ZZJZ, Opštoj bolnici u Leskovcu i šest domova zdravlja na području Jablaničkog okruga. 

Posle petodnevne pauze, juče je objavljeno da su u Vlasotincu registrovana tri nova slučaja zaraze, da bi danas svi pristigli rezultati ponovo bili negativni. Na lečenju u Službi za infektivne bolesti leskovačke Opšte bolnice je šest pacijenata od kojih je troje na terapiji kiseonikom. 

Među učenicima na područja okruga nema potvrđenih slučajeva infekcije. Opakim virusom je inficirana učiteljica u OŠ „Radoje Domanović“ u Manojlovcu. Ona predaje trećem razredu u objektu matične škole u ovom mestu. Simptome je prijavila drugog dana od početka školske godine, a njeni učenici su odmah prebačeni na onlajn nastavu i neće dolaziti u školu do negativnog testa svoje učiteljice. Od potvrde infekcije prosvetne radnice prošlo je deset dana.  

Mali broj potvrđenih slučajeva infekcije virusom korona ne bi smeo da dvede do opuštanja građana. Epidemiolozi pozivaju na maksimalnu opreznost i podsećaju na obavezu nošenja zaštitne maske u zatvorenom prostoru i u redovima na otvorenom kao i svuda gde nije moguće održati propisanu fizičku distancu, a jedna od obaveznih mera zaštite je redovno pranje ruku i korišćenje dezinfekcionih sredstava. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri