EPIDEMIOLOŠKI PRESEK U KOLUBARSKOM OKRUGU: U Valjevu još jedna žrtva korone, na bolničkom lečenju četiri pacijenta

B. P.

05. 09. 2020. u 16:00

U VALjEVU je još jedna osoba zaražena korona virusom, a u ostalim opštinama Kolubarskog okruga – Lajkovcu, Ubu, Mionici, Ljigu i Osečini nije bilo novih slučajeva.

ЕПИДЕМИОЛОШКИ ПРЕСЕК У КОЛУБАРСКОМ ОКРУГУ: У Ваљеву још једна жртва короне, на болничком лечењу четири пацијента

Foto: D. Krunić

Od posledica kovida 19 u Valjevu je preminula još jedna osoba. Od početka pandemije u Kolubarskom okrugu preminule su 52 osobe, 29 u Valjevu, po petoro u Lajkovcu, Ljigu i Mionici, te po četiri u Ubu i Osečini.

Sa potvrđenim korona virusom, u Opštoj bolnici u Valjevu na lečenju je četvoro pacijenata iz grada na Kolubari. Iz ostalih opština Kolubarskog okruga, nema hospitalizovanih pacijenata. U kućnoj izolaciji su 52 osobe iz Kolubarskog okruga, među njima 38 iz Valjeva.

Od početka pandemije, u Kolubarskom okrugu bilo je 1.643 zaraženih korona virusom – 1.170 u Valjevu, 113 u Mionici, 106 u Ubu, 100 u Lajkovcu, 87 u Ljigu i 67 u Osečini. Do sada je od kovida 19 izlečeno 1.535 žitelja Kolubarskog okruga, od toga 1.099 iz Valjeva.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Valjevu, u petak je u ovoj ustanovi, kovid ambulanti i Opštoj bolnici testirano 96 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna