STUDENTI U NOVOM SADU "JURE" KREVET U DOMOVIMA: Počeo konkurs za smeštaj, na raspolaganju 2.663 mesta

Lj. P.

05. 09. 2020. u 08:25

OD jeseni u studentskim domovima u Novom Sadu, akademcima će na raspolaganju biti 2.663 mesta.

СТУДЕНТИ У НОВОМ САДУ ЈУРЕ КРЕВЕТ У ДОМОВИМА: Почео конкурс за смештај, на располагању 2.663 места

Foto D.Dozet

Rok za prijavu na konkurs za studente prve godine je do 15. septembra, a za akademce ostalih godina od 16. septembra do 31. oktobra.Očekuje se veliko interesovanje za smeštaj u ukupno 10 domova prve i druge kategorije.

U Domu "Slobodan Bajić", ima 758 mesta u dvokrevetnim sobama, a struktura stanara je mešovita. Dom "Živojin Ćulum", svrstan u prvu kategoriju poznat i kao "Novi A", raspolaže sa 372 mesta u dvokrevetnim sobama, dok "Car Lazar" raspolaže sa 372 mesta. U dom "Nikola Tesla", najmlađi među domovima, useljen 2009, u 182 osobe, od čega su 168 dvokrevetne i 14 jednokrevetnih, može da se smestiti 350 studenata. "Sajmište" je takođe prve kategorije, a kapacitet je 262 mesta, raspoređena u 48 jednokrevetnih i 107 dvokrevetnih soba.

Dom "23. oktobar", među studentima poznat i kao "Cesarec", raspolaže sa 139 mesta namenjenih studentkinjama u 33 jednokrevetne i 53 dvokrevetne sobe. U "Feješ Klari" kapacitet je 120 mesta u šest jednokrevetnih, 45 dvokrevetnih i osam trokrevetnih soba. U domu "Veljko Vlahović " ima 340 mesta i sve sobe su dvokrevetne.

OBAVEZAN REZULTAT TESTA

PRILIKOM useljenja u studentski dom, uz lekarsko uverenje o opštem zdravstvenom stanju, student je dužan da dostavi i serološki test.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju