PRERANO JE OSTAO SAM: Dete čiji su roditelji stradali nesrećnim slučajem - usvojeno

Tanjug

21. 08. 2020. u 18:16

DETE kojem su oba roditelja stradala nesrećnim slučajem i čija je sudbina potresla čitavu Srbiju, danas je dobilo zakonske usvojitelje, zahvaljujući angažovanju nadležnih institucija, a pre svega Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Centra za socijalni rad u Trsteniku.

ПРЕРАНО ЈЕ ОСТАО САМ: Дете чији су родитељи страдали несрећним случајем - усвојено

Foto: Depozitfotos

Ministar Zoran Đorđević rekao je da se i danas pokazalo da država brine o svakom detetu jednako i da omogućava da deca koja nisu imala lepo detinjstvo dobiju priliku za bolju budućnost. Dodao je da država radi na novom zakonu koji će dodatno unaprediti proces usvojenja, iako i postojeća rešenja nailaze na pohvale iz sveta.

Centar za socijalni rad u Trsteniku nakon detaljnih analiza pronašao je detetu adekvatne roditelje. Dete je imalo period adaptacije, kako to nalaže i ustaljena procedura i nakon toga odlučeno je da zvanično bude usvojeno, objasnio je ministar Direktor Centra za socijalni rad Trstenik Dragojlo Minić rekao je da je danas srećan dan i za dete i za usvojitelje, kao i za sam centar, podsetivši da je "cela Srbija plakala za tim detetom kada je izgubilo roditelje".

Đorđević je danas razgovarao i sa novom predsednicom opštine Trstenik Milenom Turk, koja je danas stupila na dužnost.

"Drago mi je da se mladi u Srbiji nalaze na pozicijama i da im je data prilika da znanjem, radom i angažovanjem doprinesu prosperitetu naše zemlje. To i jeste politika predsednika Aleksandra Vučića", rekao je Đorđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!