OD 124 – JEDNA POZITIVAN: Evo kakva je situacija sa koronom u Čačku

V. I.

13. 08. 2020. u 16:46

SEDAMDESETPETOGOIŠNjA G. T. iz Čačka preminula je u čačanskoj bolnici od posledica zaraze korona virusom.

ОД 124 – ЈЕДНА ПОЗИТИВАН: Ево каква је ситуација са короном у Чачку

Foto: Depositphoto

U protekla 24 sata (presek od četvrtka u podne) u Opštu bolnicu u Čačku primljena su dva pacijenta,  a njih deset otpušteno je kući, dok je od 124 pristigla rezultata tek jedan bio pozitivan. Vidno smanjen pad broja pregleda evidentiran je u svim kovid ambulantama.

Ukoliko ne bude iznenađujućih pogoršanja epidemiološke situacije, već tokom sledeće sedmice čačanska bolnica će se polako vratiti normalnom funkcionisanju. Shodno broju pacijenata, kovid odeljenje biće samo infektivno - rekao je komandant Štaba za vanredne situacije u Čačku gradonačelnik Milun Todorović, istakavši da je e povoljnoj epidemiološkoj slici u Čačku najviše doprinela disciplina građana i njihovo odgovorno ponašanje.

Komunalna policija svakodnevno je na terenu i kontroliše sprovođenje mera za suzbijanje virusa, a svim prekršiocima pišu se krivične prijave, među kojima je i pravno lice u čijem vlasništu se nalazi bazen u Ovčar Banji.

- Apelujem na mlade ljude koji se okupljaju mahom na seoskom prostoru, na privatnim žurkama, da ukoliko ne mogu da se suzdrže, bar njihova okupljanja neka budu na otvorenom prostoru uz propisanu distancu – kazao je Todorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!