KOVID BOLNICA U POŽAREVCU: Na lečenju 135 pacijenata

D.N.

11. 08. 2020. u 12:56

U KOVID bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 135 pacijenata sa simptomima koronavirusa.

КОВИД БОЛНИЦА У ПОЖАРЕВЦУ: На лечењу 135 пацијената

Foto: D. Novković

Samo šest je iz drugih gradova, a svi ostali su iz Braničevskog okruga. Većina je pozitivna na kovid 19, četvoro je na respiratorima, a skoro stotinu priključeno je na kiseonik, tako da su sva kiseonična mesta zauzeta.

Kod sedam zdravstvenih radnika Opšte bolnice potvrđen je korona virus, od kojih su tri hospitalizovana, a ostali su u kućnoj izolaciji. Još dvoje čeka rezultate testiranja i nalaze se u samoizolaciji.

- Podaci govore da je u našoj kovid bolnici i dalje evidentna teška klinička slika kod pacijenata. Već prilikom prijema većina njih ima teške simptome. I dalje je evidentno opuštanje građana, naročito u danima vikenda kada su sva okolna izletišta i kupališta puna, a mere zaštite retko ko poštuje – rekao je Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni