ZATVOREN ZA SAOBRAĆAJ MOST KOD KRALJEVA: Bujica oštetila ćupriju (VIDEO)

G.Ćirović

09. 08. 2020. u 11:11

GODINAMA je most preko Zapadne Morave, na prometnom lokalnom putu Grdica-Oplanići kod Kraljeva odolevao sve češćim poplavama, visokim vodostajima, bujicama, udarima svega što ova ćudljiva reke nanese.

ЗАТВОРЕН ЗА САОБРАЋАЈ МОСТ КОД КРАЉЕВА: Бујица оштетила ћуприју (ВИДЕО)

Foto:G.Šljivić

Njegova konstrukcija ipak je popustila pod naletom nabujale Zapadne Morave u junskoj i nedavnoj elementarnoj nepogodi. Zbog teških oštećenja dva noseća betonska stuba, ova ćuprija je u subotu zatvorena za saobraćaj.

- Vodostaj je bio viši čak dva i po metra od uobičajenog i taj udar stubovi mosta više nisu mogli da izdrže. U njih je još od juna svakodnevno udaralo sve što reka iz gornjeg toka donese. Najviše štete napravili su ogromni balvani, ali i velike količine smeća koje se tu gomilalo – pričaju meštani Oplanića.

Foto:G.Šljivić

 

Kako bi se sprečilo dalje oštećenje mosta, nadležni su angažovali bager da bar ukloni iz korita reke sve ono što je bujica u prethodna dva meseca donela.

- Smeće se gomilalo kod mosta i niko do sada nije reagovao. Svi su se pravili kao da ih se to ne tiče i da će voda sve to negde da odnese – dodaju žitelji ovog pomoravskog sela. - Sada je verovatno kasno, jer se i golim okom vidi da su stubovi teško oštećeni.

Dok nadležne gradske službe ne pronađu najbolje privremeno ili još bolje trajno rešenje, meštani Oplanića će do Kraljeva morati da putuju desetak kilometara duže zaobilaznim putevima, ili preko obližnjih Popovića ili preko Sirče.

Foto:G.Šljivić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri